tiistai 3. joulukuuta 2013

3. luukku

Kaikkihan nykyään bloggaa, oli blogissa jotain suurempaa sisältöä tai ei. Itse seurailen lähinnä päiväkirjatyylisiä blogeja, eikä itseäni paljoakaan kiinnosta asiapostaukset, ainakaan näin yleisesti. Eniten seurailen tietysti eläinblogeja, tarkemmin vielä koirablogeja. Lisäksi luen kahta kissablogia, yhtä matkailublogia, kahta valokuvausblogia ja yhtä leivontablogia ja yhtä lifestyleblogia. Tällähetkellä seuraan kolmeakymmentä viittä blogia. Tässä ajattelinkin nyt mainita viisi lemppariblogiani eri kategorioista, ei kuitenkaan ihan kaikista.
 Facebookin valkoinenpaimenkoira-yhteisössä kyselin valkkareiden omistajilta onko muilla valkoisilla blogeja, vastauksia tuli mukavan paljon, osaa seurasin hetken ja viisi jäi pysyvästi listalle.
 Koirablogeja olen löytänyt facebookista ja eri foorumeilta. Toki seuraan myös muutaman tutun/kaverin eläinblogia. Tykkään erityisesti blogeista jotka sisältävät paljon kuvia, treenipostauksia tulvillaan olevat jäävät vähän vähemmälle huomiolle. Pentublogeista seuraan kolmea.
 Itseäni vähiten kiinnostava kategoria on kuitenkin lifestyleblogit, varsinkin juuri nämä tässä minun tämänpäivän shoppailukassien sisältö- tyyliset muotiblogit, iu. Yhtäkään en pysty ottamaan tosissani. Välillä katselen satunnaisesti, mutta ei ne vaan iske, ei.
 Mutta nyt niihin esittelyihin!


Blogin teema: Koirat, koiraharrastukset, hevoset
Ensimmäinen kirjoitus: 12.04.2012
Postauksien määrä: 111
Kävijät: 14,321
Lukijat: 40

Tassut ylös, sanoo Viva ja Tarra! Blogi kertoo kahden nuoren valkoisenpaimenkoiran elämästä, harrastuksista ja kavereista. Alkuvaiheissa blogi kertoi myös hevosista, mutta nyt ollaan kallistuttu vahvasti koirista kirjoittamisen puoleen. Lauralla on mukava, melko pelkistetty tyyli kirjoittaa koiristaan, väliin mahtuu muutamat letkautukset ja vitsit. Blogia seuraan paitsi kirjoitustyylin ja upeiden valkkareiden myös kuvien takia. Kuvat on yleensä postauksissa aikalailla voitolla ja ne ovat todella makeita.
 Ennenkuin blogin olemassaolosta mitään tiesin, törmäsin kirjoittajaan Voittajanäyttelyssä 2012 kehän laidalla. Myöhemmin kirjoittaja Laura lisäsi minut ystäväksi Facebookissa, jonka jälkeen juteltiin satunnaisesti. Kesän loppupuolella bongasin tästä blogista heidän majailleen naapurikylänpahasessa Ylöjärvellä ja pistin heti viestiä että josko pääsisivät tapaamaan meitä. Ja nähtiinkin sitten!
 Paws Up! on aikalailla ensimmäisiä blogeja joita olen koskaan lukenut.

Blogin teema: Koirat, koiraharrastukset, lifestyle
Ensimmäinen kirjoitus: 31.10.2013 (edellisessä blogissa 29.07.2010)
Postauksien määrä: 10 (+141 ed. blogissa)
Kävijät: 1520
Lukijat: 26

Lukekaahan nimi nyt oikein. älkääkä niinkuin minä tein! 2kk olin lukenut blogin nimen aina väärin ja vasta viimeviikolla minulle selvisi että blogin nimi ei suinkaan ole Vätyskän metsissä vaan Vätyskän messissä. Kuitenkin. Blogi kertoo kahden sekarotuisen koiran tekemisestä ja olemisesta, omistajiensa asumisesta ja puuhailuista. Blogia seuratessa on saanut olla mukana tuon ällösöpön pariskunnan kihlajaisissa ja muutossa. Kirjoittaja kirjoittaa todella hyvin ja melko pitkiä tekstejä. Tämäkin blogi pitää sisällään paljon hyvälaatuisia ja muutenkin hienoja kuvia. Tätä blogia aloin seuraamaan aikalailla silloin kun itsekin aloin raapustelemaan bloggeriin, eli kesästä. Yksi ehdottomista lemppareista, en jätä yhtään postausta lukematta!

Blogin teema: koirat, koiraharrastukset
Ensimmäinen kirjoitus: heinäkuu 2013
Postauksien määrä: 81

Voi Ilonpäivät! Tässä blogissa saa ihastella, nauraa ja muutenvaan fiilistellä kauniin australiapaimenkoiran saavutuksista ja puuhailuista, ja on saanut ihan alusta asti! Paras pentublogi ikinä, koska Ilo vaan on niin Iloinen tyyppi ja kattokaa nyt sen naamaa hei! Kappasvaan, tämäkin blogi koostuu pitkälti kuvista, mutta kirjoittaja kertoo aika avoimesti pentuarjen haasteista ja onnistumisista. Tätä blogia ei vaan voi seurata ilman että pentukuume nostaisi päätään.
 Ilon ja omistajansa tapasinkin kerran, menin ihan vartavasten Tampereen peräkylille kameran kanssa hillumaan. Omaa koiraa en tuolloin uskaltanut ottaa mukaan, kun pentu oli niin pieni. Toivottavasti saatais reffit järkättyä taas, pennut kun tuppaa kasvamaan niin hurjan nopeaan! Oih. Katsokaa ja rakastukaa!

Blogin teema: kissat, kissanhoito
Ensimmäinen kirjoitus: 05.10.2013
Postauksien määrä: 27
Kävijät: 1625
Lukijat: 20

Tämä onkin ainoa suurimmaksi osaksi asiapostauksia kirjoittavista blogeista joita seuraan. Musta on ihan hauska seurailla kaikkia hoito-ohjeita ja pohdintoja kissoista. Varsinkin nyt kun nuo omat kehrääväiset kehittyy. Tottakai tiedän miten kissoja hoidetaan, mutta eriasia että miksi ja kuinka tehdään oikeen. Tämä blogi siis niille jotka haluaa seurailla ensinnäkin kissablogia ja lukea hieman syvempiä postauksia!

Blogin teema: leivonta
Ensimmäinen kirjoitus: 14.06.2013
Postauksien määrä: 48

Noh, tässä on osaksi oma lehmä ojassa. Tyypin kanssa kun asustelen ja melkeinpä aina pääse itsekin iskemään hampaansa kiinni näihin leipomuksiin.. näinpä täällä paisuu joku muukin kuin pullataikina. Pienen kehotuksen jälkeen Santtu on alkunut laittamaan myös reseptejä, joten sieltä vaan tsekkaamaan ja leipomaan! Kuvatkin on suurimmaksi osaksi mun ottamia tai ainakin mun kameralla otetuja ;D Saanut tuonkin hieman innostumaan kamera kädessä palloilusta.


Kiitos lukemisesta ja nyt voisi heitellä
ideoita videopostaukseen!


6 kommenttia:

  1. Wää hui me siellä!! Oon ihan imarreltu, kiitos ihanaa jee joku tykkää meistä! :DD Jani istu vessassa ni juoksin heti hehkuttaan sille, että mun blogista on kirjotettu tosi ihanasti ja meistä on sitteki joku kiinnostunu! :D

    VastaaPoista
  2. (Mun aiemmin kirjoittama kommentti ei jostain syystä tullut näkyviin? Uusi yritys:)
    Oi kiitos ihanista kauniista sanoista!! Me tykätään teidän blogista kans ihan hurjan paljon! <3

    VastaaPoista