perjantai 20. joulukuuta 2013

18. luukku

vauvat valkoiset.

 Kasvattajalla Chanel oli se isoin pentu, tytöistä vilkkain ja aina jaloissa. 6viikkoisena tiesi jo nimensä ja sitäkin aikaisemmin tunnisti mut, tulihan sen kanssa aikapaljon aikaa vietettyä. Chanel myöskin paini aina pinkkipantaisen (Luna) siskonsa kanssa, ne oli aina kaksin, siitä oli aina helppo katsoa, että jompikumpi noista on Chanel.
 Gifissä Chanel tapaa ensimmäistä kertaa Rauno-kultsun. Heti lähti katsomaan että kuka tuo on!
Tiedä sitten meneekö tämä pelkästään kehumiseksi, mutta Chanel oli kyllä maailman helpoin pentu. Sisäsiistiksi oppi silmänräpäyksessä, kaikki temput ja perus rutiinit on ollut aina helppo oppia.
 Yksinollessaan saattoi hyppiä pöydälle, kerran oli levittänyt edellisenä päivänä saamani chilipuun multineen keittiön lattialle. Hyppiminen loppui heti kun sai rysän päältä kiinni, sen jälkeen ei enää ollut mitään revittynä. Tuhoilta ollaan muutenkin selvitty, muutamat kengät on nakertanut pilalle.


 Hankalin juttu on aina ollut hihnakäyttäytyminen. Aluksi tietysti pysytteli lähellä, mutta saatuaan rohkeutta on remmi pysynyt kireänä. Luoksetulo taas on aina ollut todella luotettava ja siksi onkin melkein aina saanut olla irti, melkein missävain. Ehkäpä ei kannattaisi niin paljoa pitää irti, siitähän se hihnakoulukin kärsii.


 Chanel on aina leikkinyt hampaat ja ikenet pitkällä. En tiedä mistä se johtuu, ehkä se on sen tyyli. Pentuna se oli kyllä todella arka isommassa koiraporukassa, koirapuistossa juoksi penkin alle ja irvisteli sieltä. Mutta kyllä se siitäkin sitten reipastui ja leikki normaalisti muiden joukossa.


 En tiedä mitä ihmettä mä kertoisin, se on rakkain maailmassa ja valloittaa luonteellansa. Parempaa pentua en ois voinut saada.

 Raycasta (tai silloin RaiRaista) en paljoakaan muista kasvattajalta tai en oikeastaan kiinnittänyt siihen huomiota. Ainoa mikä on jäänyt mieleen on se että oli aina viimeinen kun piti tulla sisälle, aina jossain jumissa ja aina sitä piti hakea. Oli sellainen omissa oloissaan viihtyvä. Alla ainoa kuva, jossa sen tiedän varmasti olevan pentuna.
 7viikon iän jälkeen en sitten nähnytkään Raycaa vuoteen, ennenkuin se haettiin pois omistajaltaan Chanelin veljelle. Äidille se saapui sitten parin viikon päästä ja aika kakara se on vieläkin muihin verrattuna.


4 kommenttia: